Démon přichází z Ruska?

    Zpočátku jsem vůbec nechtěl o Rusku psát, stále nevím, zda to má smysl. Rusko si bude vždy žít po svém, není síly, která by jej pokořila. Bohužel doslovně "vypatlaní" euro-unijští politici se rozhodli vyprovokovat konflikt končící nezměrným utrpením, jen aby tento axiom podrobili zkoušce. Evropští politici ostatně nic neriskují, tak proč si znovu nezahrát na válku.

    Evropská Unie se stala synonymem podvodu. Lidé vložili důvěru do nadnárodního společenství, očekávali záruky svobody, prosperitu, překonání starých svárů. Získali opak všech nadějí. Namísto demokracie zavládla byrokracie, neoburžoazie restaurovala svou někdejší moc, sociální a kulturní bohatství lidem mizí mezi prsty. A teď nás banda byrokratů žene do krvavého konfliktu s Ruskem v naději, že tím způsobí tolik škody, aby zombie tržní ekonomiky ještě jednou povstala ze záhrobí.

    Je bohužel fakt, že mediální proti-ruská kampaň hodně ovlivnila náladu veřejosti. Vždyť s rusáky máme přeci vlastní zkušenosti z minula! Stejně tak i s Němci, kteří rozpoutali dvě světové války a jimž je v současnosti ČR ekonomickou kolonií. Švédové drancovali Evropu během Třicetileté války, francouzi za Napoleona etc. Je snad kvůli historii Evropa neslučitelná? Snad. Avšak je i docela možné, že Evropské Společenství Svobodných Národů by vzniknout mohlo. A já se domnívám, že lidé, ta prozatím tichá většina, by skutečné přátelství nejenom chtěli, ale i dokázali naplnit. Včetně přizvání Ruska, které do Evropy (překvapivě) patří (v evropské části žije většina obyvatelstva).

    Jak pravil jeden velmi moudrý muž: Ohánět se zbraní dovede každej kretén. Podojit kozu dnes už málokdo. Z válek a sporů těží především organizátoři ze zákulisí, aktéři přicházejí o vše. Za každé veřejné vyhrožovaní by měl dav politika svléknout do naha a zbičovat jako námořníka, který chce společnou loď potopit bez ohledu na životy ostatních.

    Spravedlivě a mírově sjednocená Evropa je podle mého názoru tím jediným místem, kde ideály humanitní mohou přežíti a býti rozvíjeny. Dnes dochází k cílenému rozkladu Evropy na příštích tisíc let. Pokud nepřestaneme jako občané naslouchat našeptávání z temnot Sauronových, Starý kontinent padne. Obyvatelé Evropy nesmějí stát proti sobě. Ani proti Rusku.