Spasitel 2012

 

    Střet světových velmocí je připraven. Bojištěm bude Persie – Írán. Proč tomu tak je vědí jen ti, kteří tuto válku naplánovali. Zcela jistě není důvodem jaderný program ani porušování lidských práv. Jak to můžu tvrdit tak jistě? Odpovím otázkou: Jaké právo soudit mají ti, kteří atomovou bombu přivedli na svět, kteří jsou vlastníky zničujícího jaderného arzenálu a kteří kdykoliv útočí na kterýkoliv suverénní stát v rozporu s mezinárodními úmluvami i zákony vlastní země?

    Rok dvoutisící dvanáctý bude zapsán v historii velmi tučným písmem. Nastane okamžik, kdy naši vládcové odloží usměvavé masky a dají nám poznat svou pravou tvář. Na pokraji největšího konfliktu, jaký kdy lidstvu hrozil, povstane dokonalý Spasitel 2012, jež zažehná ony strašné hrozby a přinese nekonečný mír. Jeho podmanivá vystoupení budou přenášet všechny sdělovací prostředky, strachem vyčerpané masy padnou Spasiteli k nohám. Budou zbožňovat každé jeho slovo a splní všechny jeho příkazy. Kostnatá ruka démonova obemkne celý svět svírajíc tepny života... nastane nový řád na Zemi.

    Tak nějak to bude letos na podzim – před volbami prezidenta USA. K volbě samé již nedojde. Odhaduji zavedení stanného práva, zatýkání politických odpůrců, šíření strachu a udavačství. Falešný spasitel celé dílo dokoná. Lidé se hromadně vzdají svých zbývajících práv a svobod. Američané zřejmě již nejsou tím statečným národem jako kdysi. Bude tomu tak i v Evropě?

    Myslím, že stále máme možnost volby, naději. Stále ještě nejsme šediví euro-občané podle jednotné šablony. Ale jsme slabí. Velmi slabí. Namísto potřebných změn se dohadujeme v diskusích, osamotě se užíráme svou bezmocí. Všechno, co můžeme udělat, se nám zdá příliš malé, než aby to změnilo běh věcí. Ale není to pravda a na to se pokuste, prosím, vždy upamatovat. Každý odvážný a svobodomyslný člověk má obrovskou moc. Moc tak velkou, že diktátoři zaplatí za umlčení odvážných cokoliv.